marți, 21 ianuarie 2014

De ce uneori nu avem curajul sa spunem ce simtim?



Einstein spunea „Puţini oameni sunt capabili să exprime cu cumpătare păreri care să nu fie influenţate de prejudecăţile mediului lor social.Cei mai mulţi oameni nici măcar nu sunt în stare să formuleze asemenea păreri".
"Curajul de a fi tu însuţi NU înseamnă a face acte de eroism, să îţi pui viaţa în pericol ci înseamnă să înveţi să te respecţi, adică să te apropii cît mai mult de ceea ce eşti, înseamnă să faci în aşa fel încât să nu existe diferenţe între ceea ce spui şi ceea ce simţi, între ceea ce faci şi ceea ce gândesti."
A avea curaj de a fi tu însuţi înseamnă a-ţi asuma riscul de a te afirma.A avea curajul de a fi tu însuţi înseamnă riscul de a afirma că ai convingeri diferite de ale celuilalt, să-ţi asumi riscul de a fi respins de cei dragi, de a fi marginalizat. A încerca să fii de acord cu toată lumea inseamna a trai într-un adevărat conflict, un conflict al tau si numai al tau. Permite-ti curatenie si eliberare caci aceasta iti va aduce energie, energie si putere de a merge mai departe impacat si eliberat.





"Nu ne place sa traim cu oricine si nu putem trai pentru oricine. Cel ce intelege bine acest lucru va sti sa-si pretuiasca prietenii fara a-si uri sau prigoni dusmanii; caci nu exista un avantaj mai mare decat sa cunosti si sa patrunzi calitatile vrajmasului. Aceasta iti asigura superioritatea decisiva asupra lui". - Johann Wolfgang Goethe
" Mai intai instruieste-te singur, apoi vei primi invatatura de la altii". - Johann Wolfgang Goethe
Persoanele pe care le pierdem,nu le pierdem din cauza ca nu am spus ceva la momentul oportun ci pentru ca s-au saturat de asteptat pentru ca in adancul lor stiu ce ai vrea sa spui si nu o faci,ce ai vrea sa pronunti si nu reusesti poate e mai bine pentru ca cel care vrea sa iti fie alaturi va ramane mereu cu tine,va intelege cand iti lipseste curajul,va sti sa intuiasca ce gandesti,va sti ca odata si odata ii vei spune ce ai de spus.E ca o tombola raman cei care au rabdare,cei care nu cer fara sa dea,cei care raman atat in momente bune cat si cele mai putin bune, raman cei care stiu sa pretuiasca o alta fiinta,cei care nu se gandesc numai la sine.


De ce uneori nu avem curajul sa spunem ce simtim? Si atunci cand ne decidem totusi sa o facem nu mai este nimeni sa ne asculte? De ce nu exista acele persoane care sa ne citeasca direct in suflet, fara sa fie nevoie de cuvinte care pot fi interpretate?
S-a mai dus o zi, se vor mai duce multe. Nu sta şi contempla la ce ai putea să fii făcând calcule în gând si obţinând victorii în minte. Adevăratul succes e când faci pasul înainte. Schimbă ceva în viaţa ta. Rupe legătura  în care trăieşti şi înfruntă-ţi viitorul.
Ai dreptul să-ţi trăieşti visul, însă împlinirea lui  nu se realizează din iluziile unui vis pierdut.
Acceptă-te pentru ceea ce eşti pentru a putea  fi ceea ce speri sa fii! Descoperă-te în cele mai ascunse ipostaze pentru  a nu te împiedica de mister atunci când cauţi adevarul. Reinventează-te, redefineşte-ţi stilul de viaţa. Daca vrei mai mult trebuie să ieşi din tiparele obişnuitului chiar dacă obişnuitul este unic pentru fiecare om în parte. Asculta lumea din jurul tău. Studiază toate ipostazele. Cântăreşte oportunităţile. Fii încrezător. Fii vigilent.
Foarte frumos si pare usor dar de unde sa incep?




"Si viata mea se ilumineaza,
sub ochiul tau verde la amiaza,
cenusiu ca pamantul la amurg.
Oho, alerg si salt si curg.

Mai lasa-mă un minut.
Mai lasa-mă o secunda.
Mai lasa-mă o frunza, un fir de nisip.
Mai lasa-mă o briza, o unda.

Mai lasa-mă un anotimp, un an, un timp".
                          Nichita Stănescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu