Saraberna adevarata
Mar.28, 2010 in Retete de prajituri
Am tot vazut si auzit tot felul de retete de saraberna care trebuiau “ajustate si razuite” si care trebuiau sa le mesteci o luna sa le poti manca.Ce va propun eu este o reteta de saraberna care nu necesita “razuiri si ajustari” si care ti se topeste in gura cand o mananci.
Ingrediente
6 oua intregi
400gr de zahar +150 gr pt. crema
1 pachet de unt
3 linguri cacao
1 ciocolata milka
200gr nuca macinata
6 oua intregi
400gr de zahar +150 gr pt. crema
1 pachet de unt
3 linguri cacao
1 ciocolata milka
200gr nuca macinata
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem intai separat apoi cu cele 400 de gr de zahar pe baie de abur pana putem intoarce vasul si compozitia nu cade{un mic secret….putem pune o lingurita de otet cand batem compozitia}.Luam vasul de pe foc si adaugam nuca macinata 15o gr si amestecam pana se inglobeaza. Incalzim cuptorul circa 10 min.introducem tava goala in care vrem sa punem sarabernele .o lasam pana se incalzeste bine,o scotem si o ungem cu ceara de albine.Cand este rece ,luam cate o lingurita din compozitie o punem in tava ,ii dam forma rotunda.Intr-o tava cea de la aragaz incap cam 50 se rotite.Se coc la foc incet pana se usuca si se dezlipesc de pe tava.
In timp ce se coc sarabernele putem prepara crema. pe baia de abur punem cele 6 galbenusuri +150 gr zahar praf,se amesteca pana se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, adaugam 2 linguri cacao. Frecam untul spuma si amestecam cu crema rezultata pe abur {rece} Cu crema rezultata se ung cate 2 bucati pe partea exterioara si se lipesc[procedeu asemanator ca la islere}si le dam prin nuca macinata.Deasupra se pune glazura din cicolata topita.
Merita incercata reteta,cum am mai spus ,se topeste in gura si este si foarte aspectuoasa.
Pofta mare!
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem intai separat apoi cu cele 400 de gr de zahar pe baie de abur pana putem intoarce vasul si compozitia nu cade{un mic secret….putem pune o lingurita de otet cand batem compozitia}.Luam vasul de pe foc si adaugam nuca macinata 15o gr si amestecam pana se inglobeaza. Incalzim cuptorul circa 10 min.introducem tava goala in care vrem sa punem sarabernele .o lasam pana se incalzeste bine,o scotem si o ungem cu ceara de albine.Cand este rece ,luam cate o lingurita din compozitie o punem in tava ,ii dam forma rotunda.Intr-o tava cea de la aragaz incap cam 50 se rotite.Se coc la foc incet pana se usuca si se dezlipesc de pe tava.
In timp ce se coc sarabernele putem prepara crema. pe baia de abur punem cele 6 galbenusuri +150 gr zahar praf,se amesteca pana se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, adaugam 2 linguri cacao. Frecam untul spuma si amestecam cu crema rezultata pe abur {rece} Cu crema rezultata se ung cate 2 bucati pe partea exterioara si se lipesc[procedeu asemanator ca la islere}si le dam prin nuca macinata.Deasupra se pune glazura din cicolata topita.
Merita incercata reteta,cum am mai spus ,se topeste in gura si este si foarte aspectuoasa.
Pofta mare!
Sunt cele mai delicioase prăjituri pe care le-am încercat vreodată, recomand. Părerea mea e că ar trebui consumate a doua zi după ce au fost pregătite, ca să aibă timp crema să intre în bezele.
RăspundețiȘtergereAsa este.Desi sunt mai greu de facut merita efortul.Mi-au ramas albusuri de la craciun si o sa fac saraberne.Crema o sa fie de la amandine ca trebuie mai putine galbenusuri.
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite va doresc!