luni, 1 august 2011

Puterea gandului



Ca rezumatul articolelor din trecut ajungem la concluzia că cele mai dăunătoare gânduri sunt:
• o dorinţă, exprimată în formă de LIPSĂ (de exemplu: „vreau să nu mai fiu singură”)
• DUBIU (în tine: „fiind sărac, nu pot să ajung în vârf niciodată”, sau prin puterea gândului în general „încerc, dar nu ştiu dacă funcţionează”)
• CONTRADICŢII ( „vreau să fiu liber în toate decizii” şi „vreau un partener puternic”)
• GRIJA („ce fac dacă se strică maşina pe drum ”)
• şi FRICA („dacă nu mă simt bine, mie atât de frică şi mă gândesc imediat la cancer”)
Astfel de gânduri trebuie întâi conştientizate, eliminate cât posibil şi înlocuite cu gânduri mai potrivite.
Şamanii Kahuna din Hawaii spun că, o dorinţă în formula potrivită chiar poate fi „trimisă” în mod activ la îndeplinire. Cum? Kahunele afirmă că cele trei nivele de conştiinţă ale omului – conştiinţa joasă sau celulară, numit „Ku-ul” în limbajul lor, conştiinţa mijlocie sau Ego-ul uman, care gândeşte în mod logic, şi conştiinţa înaltă sau „scânteia dumnezeiască” (vezi „Puterea gândului 12”) trebuie să conlucreze pentru a obţine un rezultat. De aceea, Kahunele recomandă o tehnică care focalizează fiecare parte a conştiinţei la îndeplinirea dorinţei. Partea logica, adică Ego-ul, trebuie să formuleze gândul în mod potrivit, să evite greşelile sus menţionate şi să se concentreze pe noua dorinţă cu maximă atenţie. Mai departe, Ego-ul trebuie să fie convins că metoda funcţionează, pentru că dubiul este cel mai destructiv gând. Să vă conving cu argumente logice şi ştiinţifice de ce gândurile au efecte asupra lumii materiale şi care a fost scopul articolelor anterioare din seria „Puterea gândului”. Şamani spun că Ku-ul poate fi focalizat cel mai eficient printr-o acţiune fizică, de exemplu scrierea sau citirea dorinţei cu voce tare şi în mod repetat. La fel de eficace poate fi ridicarea palmelor în sus, îngenunchierea, dansul sau orice altă mişcare. Iar pentru a mobiliza partea înaltă a conştiinţei, trebuie să ridicăm „energia” noastră. Orice lucru care ne dă sentimentul de înălţarea spirituală, de magie sau de putere poate fi potrivit. Meditaţia, aprinderea lumânărilor în întuneric, o muzică tulburător de frumoasă, mirosul de tămâie, imaginaţia prezenţei îngerilor, bucuria profundă sau o mare inspiraţie intelectuală sunt posibile mijloace care ridică energia conştiinţei. De aceea, ritualul pentru îndeplinirea dorinţelor trebuie bine pregătit pentru a implica şi conştiinţa înaltă. Bineînţeles, se poate benefica de orice situaţie în care intrăm din întâmplare în această stare.
Deoarece concentrarea cu maximă atenţie poate fi ţinută doar pentru un timp limitat, şamanii Kahuna recomandă terminarea ritualului cu un gest sau un cuvânt. Iată cât de aproape sunt metodele şamanilor cu cele din religia noastră: la rugăciune se folosesc aceeaşi elemente de focalizare – cuvinte spuse, gesturi făcute, instalarea sentimentului de înălţare prin atmosfera din biserică şi terminarea ritualului cu „amin”. Important este o implicare adevărată cu toate simţuri şi cu atenţia maxima. În momente în care nu poţi întra în stare de înălţare, de exemplu, ritualul rămâne fără niciun efect. După prima aplicare a exerciţiilor sus menţionate, aşa spun Kahunele, gândul trebuie lăsat să „acţioneze”, iar ritualul se repetă doar o dată pe zi şi se poate scurta. Repetarea ritualului prea des, sau a gândului continuu la dorinţă poate să aibă efecte invers, fiindcă astfel de comportamente semnalizează sentimentul de LIPSĂ, sau de FRICĂ că metoda nu este suficient de eficientă! Pe de alta partea, repetarea prea rară indică lipsa de interes în îndeplinirea dorinţei respective.
Pe lângă metoda Kahunelor există şi diverse alternative. Una dintre ele - care se bazează pe materialul transmis de către Seth (vezi: Puterea gândului 29 şi 30)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu